Konserwujemy małe patisony

Data publikacji: 27-08-2012

Przygotowując przetwory na zimę możemy także użyć malutkich patisonów. Konserwowane w occie smakują jak korniszone ogórki.


KONSERWACJA PATISONÓW
- małe patisony od 15-20szt
- chrzan 1 laska na słoik
- czosnek 2 ząbki na słoik
- woda 3 szklanki
- ocet 1 szklanka
- sól 1 łyżeczka
- cukier 5 łyżeczek

Zalewa: 1 łyżeczkę soli i 5 łyżeczek cukru rozpuścić w 3 szklankach wody i zalać słoiki. Zalewy wystarczy na 3 słoiki 0,5l. Po szczelnym zamknięciu pasteryzujemy.

W ten sam sposób możemy konserwować ogórki i paprykę.

Autor: Redakcja Mój ogrodnik

Skomentuj ten artykuł:

ttt

Gry Mojego Ogrodnika

Puzzle

Prosta gra w układanie puzzli o tematyce ogrodniczej, ekologicznej i turystycznej. Czysta przyjemność :-)

Pamięć Ogrodnika

Gra Pamięć Ogrodnika polega na szybkim kojarzeniu różnych ogrodowych elementów w pary.

Co to za roślina?

Spróbuj zgadnąć, jaka roślina kryje się za zdjęciem, widząc jeden jego fragment.

Segreguj odpady

Potrafisz segregować odpady ? :-) Sprawdź czy dobrze to robisz dzięki małemu testowi ...